Monstera Deliciosa (L)

29.00 

Monstera Deliciosa (L)

29.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Monstera Deliciosa je klasična ikonična tropska rastlina z ogromnimi zelenimi listi, ki v prostoru pričarajo tropsko vzdušje. Je enostavna za oskrbo in obvezna v zbiki vsakega ljubitelja rastlin. S starostjo in zadostno količine svetlobe bo dobila zareze in luknje, ki jim pravimo fenestracije. Njeni listi zrastejo do 1 metra premera. Njeno široko rast lahko krotimo z oporo iz kokosovih vlaken ali šotnega mahu. V loncu je posajena ena rastlina z ogromnimi listi.

Premer lončka: 17 cm
višina rastline: 60-70 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z indirektno svetlobo. Izognemo se direktni opoldanski sončni svetlobi, ki lahko požge liste. Obožuje pa jutranje ali pozne popoldanske sončne žarke.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlaga, vendar uspeva v malo višji zračni vlagi.

 

Zemlja in zalivanje

Monstera potrebuje zračno zemljo polno perlita in lubja. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Če si vesten/a glede zalivanja rastlin ti priporočamo nekoliko bolj zračno Mešanico zemlje za aroide, če pa si začetnik, ki še išče občutek o pogostosti zalivanja pa ti priporočamo  Mešanico zemlje za sobne rastline in Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'L' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Rastlina je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.