Monstera Minima variegata (M)

96.00 

Monstera Minima variegata (M)

96.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Ena izmed najredkejših eksotičnih rastlin je zagotovo Monstera Minima variegata ali drugače tudi Raphidophora Tetrasperma variegata. Kljub svoji redkosti in posebne izgledu je relativno enostavna za oskrbo in hitro rastoča. Koliko je rastlina variegirana je zelo odvisno od količine svetlobe, ki jo prejme. Naše so bile vzgojene na naravni svetlobi na vzhodnem oknu.

Premer lončka: 12 cm
višina rastline: 20 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Monstere Minime

 

Izbira prostora

Ta vzpenjalka bo uspevala v vsakem prostoru, ki ima vsaj en naraven vir svetlobe. Najlepše izgleda, kot vzpenjalka po pohištvu ali steni, nadsproti okna. Njeni listi se obračajo proti svetlobi, zato priporočamo, da jo obračate ali postavite na nadsprotno stran svetlobnega vira, da bodo listi obrnjeni proti sredini prostora.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru, preživi pa tudi bolj senčne lege.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlaga.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Ne zameri, če jo kdaj pozabimo zaliti ali jo kdaj zalijemo preveč. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Je toksična ob zaužitju.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.