Monstera Thai constellation (S)

85.00 

Monstera Thai constellation (S)

85.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Najbolj zaželjena oblika variegiranih Monster je Monstera Thai constalation. Prednost te oblike variegirane Monstere je stabilna variegacija (bele lise), večji listi in bolj kompaktna rast v primerjavi z navadno Monstero variegato. Lise so kremno obarvane in bolj razpršene. Čeprav je ta rastlina še relativno majhna, bo v svetlem prostoru hitro razvila velike razcepljene liste z luknjami. Nameni ji oporo iz šotnega mahu ali kokosovih vlaken.

 

Premer lončka: 10,5 cm,

Višina rastline z lončkom: 20 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Monstere Thai constalation

 

Izbira prostora

Zasluži si prostor, kjer bo dobila največ pozornosti! Idealna je fiksna lega ob steni ali na stojalu, kjer jo lažje obračamo (se nagiba proti svetlobi). Idealen je prostor z okni na vzhodno ali južno stran.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z nekaj direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti. Lahko ga pršimo in s tem pomagamo, da se listi lažje razvijejo.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za aroide je najbolj primerna za to rastlino!

Vse o zalivanju si preberi v našem  članku.

 

Toksičnost

Je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.