Nephrolepis exaltata ‘Green Lady’ – sobna praprot (M)

11.00 

Nephrolepis exaltata ‘Green Lady’ – sobna praprot (M)

11.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Košata sobna praprot Nephrolepis exaltata ‘Green Lady’ prečiščuje zrak in pomaga pri doseganu pomirjujočega okolja, zato jo pogosto uporabimo pri opremljanju pisarn. Odlično izgleda na polici, podstavku ali kot viseča rastlina in doda čudovito zeleno teksturo v prostor. Je netoksična in zato primerna za gospodinjstva z lačnimi hišnimi ljubljenčki. Kako ji lahko zagotoviš zadostno količino vode z enostavnim zalivalnim sistemom si preberi v tem blogu.

Premer lonca : 12 cm

Višina rastline z loncem: 35 cm

Več o negi Nephrolepis exaltata ‘Green Lady’  si preberite spodaj.

Na zalogi

Nega Nephrolepis exaltata 'Green Lady'

Svetloba

Uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo preživi pa tudi malo temnejše prostore. Direktno opoldansko sonce ji lahko škodi.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v zračni vlažnosti nad 40 %.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje bogato zemljo, ki ni premokra in ni preveč zračna. Idealna je mešanica zemlje za praproti. Kljub temu, da praproti obožujejo vlažno zemljo je ne smemo v vodi utopiti. Ker je zalivanje praproti delikatno, ob rastlini prejmete Sustee merilec vlažnosti zemlje gratis! Po vsakem zalivanju obvezno odlijemo odvečno vodo, ki se je nabrala v okrasnem lončku, saj zastajanje vode lahko povzroči gnitje korenin.

 

Gnojenje

V času rastli (od pomladi do jeseni) priporočamo, da rastlino mesečno gnojite z naravnim gnojilo. Mi uporabljamo Organics Nutrients Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Ni toksična in zato uredu družba za domače živali.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields