Opuntia Monacantha variegata (baby)

9.00 

Opuntia Monacantha variegata (baby)

9.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Opuntia Monacantha variegata je posebna neobičajna rastlina z belimi lisami in rozastimi novimi listi. Ima mesnate liste v katerih shranjuje vodo, zato potrebuje zelo malo nege.

Všeč mu je zelo svetla lega z nekaj ur direktne sončne svetlobe in zalivanje, ko se zemlja popolnoma izsuši. Zelo vam bo hvaležen če ga v vročih poletnih dneh pustite na svežem zraku pod soncem.

 

Višina rastline z lončkom: 8 cm

Premer lončka: 6,5 cm

 

Na zalogi

Nega Opuntie

 

Izbira prostora

Všeč ji je zelo svetel prostor na balkonu ali na okenski polici.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru, tudi na direktni svetlobi.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlažnost.

 

Zemlja in zalivanje

Načeloma ne komplicira. Potrebuje pa zračno in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za kaktuse in sukulente je najbolj primerna za to rastlino!

Več o zalivanju rastlin si preberite tu.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Ni toksična.

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0