Pachira aquatica – drevo denarja (L)

20.00 

Pachira aquatica – drevo denarja (L)

20.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Pachira aquatica – drevo denarja

Pachira aquatica je zelo enostavno sobno drevo, ki ne zahteva veliko pozornosti in truda, da ostane čudovit. Prepletene veje ustvarjajo deblo z zeleno krošnjo iz ogromnih zvezdastih listov. To prikupno sobno drevo odlično čisti zrak, je enostavno za oskrbo, ni toksično in noro dekorativno. Ne imenujejo ga ‘drevo denarja’ kar tako! V mnogih kulturah povezujejo imetje te rastline z bogastvom in finačno stabilnostjo. V naravi raste na močvirjih južne in centralne Amerike, kjer zraste tudi do 18 m, v vašem stanovanju bo verjetno zraslo manj.

Premer lonca: 15 cm

Višina rastline z loncem: 50 cm

 

Več o negi Pachire aquatice si preberite spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Pachire Aquatice

 

Izbira prostora

Odlična izbira za pisarne, saj odlično prečiščuje zrak in ne bo zamerila, če je med dopustom ne zalijete. Prilagodi se na senčno lego, najbolj pa uspeva blizu kakšnega okna na vzhodni ali zahodni strani. Ker raste v višino in se pri vrhu razširi izgleda odlično v sredini prostora.

 

Svetloba

Najraje ima senčno lego v svetlem prostoru, vendar se prilagodi na širok spekter.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Pogostost zalivanja je odvisna od okoljskih dejavnikov, kot je svetloba, temperatura in vlažnost zraka, itd. Rastline ne zalijte, dokler se zemlja ne izsuši. Načeloma bo v poletnem času rastlino protrebno zalivati vsaj še 1x več, kot v zimskem času. Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

 

Gnojenje

Crassula ne potrebuje veliko gnojenja. Ker s sintetičnimi gnojili hitro poškodujemo njene korenine, vam predlagam naravno gnojilo Big plant ali Big Start, ki bo rastlini povišal odpornost in rast.

 

Toksičnost

Ni toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.