Paphiopedilum – orhideja “Lepi čeveljc” (M)

19.00 

Paphiopedilum – orhideja “Lepi čeveljc” (M)

19.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Orhideja Paphiopedilum imenujemo tudi “Lepi čeveljčki” zaradi podobnosti v obliki cvetov. Njeno ime izvira iz grške besede Paphos (otok z templjem posvečenem Veneri) in pedilum – copata. Mi ji rečemo kar copatasta orhideja. Rade rastejo v udobju tropskih gozdov na nadmorski višini tudi do 2000 m. Njena nega je primerljiva z nego klasične orhideje, rada ima vlažno lubje kot substrat in veliko posredne svetlobe. Praviloma cvetijo od pozne zime do zgonjega poletja, lahko pa s cvetovi presenetijo tudi izven tega obdobja. Cvetenje je odvisno predvsem od nege in pogojev v prostoru.

Premer lonca: 11 cm

Višina rastline z loncem: 30 – 40 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Orhideje

 

Izbira prostora

Orhideje potrebujejo svetel prostor na okenski polici, sončni polici ali mizici.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z  malo direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnost

Potrebuje zračno vlažnost nad 40%.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo, najbolje drobno borovo lubje. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se substrat popolnoma izsuši. Po vsakem zalivanju iz okrasnela lončka odstranimo odvečno vodo, saj s premočeno zemljo tvegamo gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli. Če hitro pozabiš na zalivanje rastlin ali te skrbi, da še nimaš občutka za to rastlino, ti priporočamo merilec vlažnosti zemlje Sustee v velikosti 'M'.

Več o zalivanju sobnih rastlin si preberite v našem članku.

 

Toksičnost

Ni toksična! Prijazna do ljubljenčkov in otrok.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.