Pellionia pulchra (baby)

4.00 

Pellionia pulchra (baby)

4.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Pellionia pulchra

Pellionia pulchra je redka viseča tropska rastlina z temnimi vzorčastimi listi. Zaradi mesnatih stebel, ki zadržujejo vodo je zelo enostavna za vzdrževanje in preživi tudi kratka sušna obdobja. Uspeva na direktni svetlobi, ki naredi njen vzorec še bolj kontrasten ali v senci, kjer razvije večje liste. V pravih pogojih in pri določeni starosti bo tudi zacvetela z belimi dišečimi cvetovi. Posebnost cvetov je, da sproščajo cvetni prah – izgleda, kot da se iz rastline kadi. Primerna je za terarije in ni toksična.

 

Premer lonca: 6 cm

Višina rastline z loncem: 8 cm

Več o negi Pellionije si preberite spodaj.

Na zalogi

Nega Pellionije

 

Izbira prostora

Všeč ji je terarij ali kakšna svetla polička.

 

Svetloba

Če želiš, da rastlina razvije kontrastno poslikavo, hitro rast in cvetove jo postavi na svetlo mesto z direktno svetlobo. Če imaš raje večje liste in zalivanje zelo poredko jo postavi v senco.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Pogostost zalivanja je odvisna od okoljskih dejavnikov, kot je svetloba, temperatura in vlažnost zraka, itd. Rastline ne zalijte, dokler se zemlja ne izsuši. Načeloma bo v poletnem času rastlino protrebno zalivati vsaj še 1x več, kot v zimskem času. Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

 

Gnojenje

Predlagamo mesečno gnojenje v polovični dozi, kot je predpisana v proizvajalčevih navodilih za uproabo gnojila. Rastlino gnojimo v času rasti med februarjem in novembrom.

 

Toksičnost

Ni toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0