Ni na zalogi

Peperomia angulata (baby)

3.50 

Peperomia angulata (baby)

3.50 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Peperomije so doma v južnoameriškem tropskem gozdu. Običajno se vzpenjajo po drevesih in zarastejo površino gozdnih tal. Kot sobne rastline najlepše izgledajo, kot viiseče rastline iz kakšne pletene obešanke ali police. Njihovi mesnati listi zadržujejo zadostno količino vode, ki jih pripravi tudi na kakšno sušno obdobje. Zalijemo jih, ko se zemlja izsuši. So ne toksične in zato super za gospodinjstva z malimi otroci ali hišnimi ljubljenčki. Je cvetoča rastlina, vendar njeni cvetovi ne dosegajo lepote lubeničasto obarvanih listov. Cvetovi izgledajo, kot dolge bunkaste palčke.

.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Premer lončka: 5 cm,

Višina rastline z lončkom: približno 8 cm.

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo, tudi občasna direktna svetloba je ne bo motila.

Zračna vlažnosti

vredu se počuti v prostoru s povprečno zračno vlažnostjo.

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se večina zemlje izsuši. Ta rastlina ima najraje zalivanje 'od spodaj' oziroma z namakanjem. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Gnojenje

Rastlino gnojimo mesečno v obdobju rasti (od pomladi do jeseni) z naravnim gnojilom. Prekomerno gnojenje lahko škoduje rastlini! Mi priporočamo Big Plant gnojilo.

Toksičnost

ni toksična..

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0