Peperomia caperata Lilian (M)

Original price was: 9.50 €.Current price is: 7.50 €.

Peperomia caperata Lilian (M)

Original price was: 9.50 €.Current price is: 7.50 €.

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Peperomia je enostavna sobna rastlina z unikatnimi mesnatimi listi. Raste v Amazoniji in lahko rastejo precej hitro po pravimi pogoji. Nikoli je ne smemo preveč zaliti, raje pustimo, da se zemlja med zalivanji malo bolj izsuši. Njeni mesnati listi zadržujejo zadostno količino vode, ki jo pripravi tudi na kakšno sušno obdobje. So ne toksične in zato super za gospodinjstva z malimi otroci ali hišnimi ljubljenčki. Je cvetoča rastlina. Cvetovi izgledajo, kot dolge bunkaste palčke.

.

Premer lončka: 12 cm,

Višina rastline z lončkom: približno 25 cm.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo, tudi občasna direktna svetloba je ne bo motila.

 

Zračna vlažnosti

Vredu se počuti v prostoru s povprečno zračno vlažnostjo.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se večina zemlje izsuši. Ta rastlina ima najraje zalivanje 'od spodaj' oziroma z namakanjem. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Rastlino gnojimo mesečno v obdobju rasti (od pomladi do jeseni) z naravnim gnojilom. Prekomerno gnojenje lahko škoduje rastlini! Mi priporočamo Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

ni toksična..

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.