Philodendron Gloriosum (M)

15.00 

Philodendron Gloriosum (M)

15.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Philodendron Gloriosum je eden izmed najbolj iskanih redkih aroidov na trgu zaradi ogromnih žametnih srčastih listov, ki  zrastejo v ogromne velikosti in izgledajo veličastno! Novi listi so obarvani bolj rožnato in počasi razvijejo bogato temno zeleno barvo, žametna tekstura listov pa poskrbi za čaroben mehek efekt. Ta vrsta Philodendrona se v naravi plazi po gozdnih tleh, lahko pa ga tudi naučimo plezati po stebru iz kokosovih vlaken ali šotnega mahu. Čeprav velja za eno izmed najbolj gosposkih rastlin je njegova nega precej bolj enostavna, kot bi si mislili.

Premer lončka: 12 cm

Višina rastline z lončkom: 30 cm

Več o negi Philodendrona Gloriosum si preberite spodaj.

Samo še 1 na zalogi

Nega Philodendrona Gloriosum

 

Izbira prostora

Uspeva v prostoru po vaši izbiri, zagotoviti je potrebno le obilico svetlobe. Direktna opoldanska sončna svetloba ni priporočljiva.

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru, tudi na jutranji ali pozni popoldanski direktni svetlobi.

 

Zračna vlažnosti

Najbolj srečen bo pri vlagi nad 50%.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za aroide  je najbolj primerna za to rastlino

Več o zalivanju rastlin si preberite tu.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Je toksična!

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.