Philodendron Mamei (M)

19.00 

Philodendron Mamei (M)

19.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Philodendron Mamei je eden izmed redkih nezahtevnih aroidov, ki zrastejo v velikane. Njegovi listi so temno zeleni okrašeni z srebrnimi pegami. Za razliko od podobnih Philodendronov, se Mamei ne vzpenja ampak raje ostane pri tleh. Še ena prikupna posebnost te rastline je valovit spoj stebla z listom z rožnatim odtenkom. Kako je srčkan!

 

Premer lončka: 12 cm
Višina rastline: 35 – 40 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno sončno svetlobo. Izognemo se močni opoldanski direktni svetlobi, ki lahko ožge liste.

 

Zračna vlažnosti

Če imajo listi težavo z odvijanjem in so "zalepljeni" jih redno pršite z vodo, da zvišate zračno vlažnost. Obožuje 50% ali višjo zračno vlažnost.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino.

 

Gnojenje

Za zdravje in hitro rast rastline priporočmo mesečno gnojenje v obdobju rasti (od pomladi do jeseni) z naravnim gnojilom. Priporočamo Organics Nutrients gnojila Big Plant ali Big Start.

 

Toksičnost

Je toksična ob zaužitju.

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.