Philodendron Melanocrysum (M)

18.00 

Philodendron Melanocrysum (M)

18.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

philodendron melanocrysum

Philodendron Melanocrysum je kralj med zbirateljskimi Philodendroni. Čeprav je ta še majhna rastlina, bo hitro zrastla v velikana z dolgimi žametnimi listi, ki se bleščijo na svetlobi. Melanocrysum potrebuje oporo iz šotnega mahu ali kokosovih vlaken, da razvije večje in močne liste.  Razvoj listov je pravi spektakel! Barve listov se spreminjajo iz marelične do bakrene, ki počasi razvije bogato temno zeleno barvo. Je presenetljivo enostaven za oskrbo, primerljivo z visečimi srčkastimi Philodendroni, kot je Micans in Scandens. Vesel bo svetlega prostora in zalivanja, ko se zemlja popolnoma izsuši.

 

Premer lončka: 12 cm,

Višina rastline z lončkom: 35 cm.

Na zalogi

Nega Philodendrona Melanocrysum

 

Izbira prostora

Najbolje uspeva v bližini vzhodnega ali severnega okna.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo. Direktno opoldansko sonce ga lahko poškoduje.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti. Pršenje ni priporočljivo.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Vse o zalivanju si preberi v našem  članku.

 

Toksičnost

Je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0