Philodendron Micans (M)

11.00 

Philodendron Micans (M)

11.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

philodendron micans

Philodendron Micans je klasična viseča rastlina z žametnimi srčkastimi listki. Razvoj lista na te rastlini je cel spektakel! Opazuj kako se iz veje razvije bronast nežen listek, ki s časoma spremeni barvo v bogato temno zeleno. Najlepše izgleda pod večernimi sončnimi žarki, kjer zares pride do izraza njegova barva in žametna tekstura, ki se blešči pod različnimi koti. Da ne uničimo žametne teksture ga raje ne škropimo. Vredu se počuti tudi v malo temnejših kotičkih, kjer sicer malo počasneje raste. starejši listi razvijejo zračno korenino, ki služi temu, da se rastlina pritrdi na kakšno oporo iz šotnega mahu ali kokosovih vlaken. Vejo lahko razrežemo tudi na posamezne liste in počakamo, da v vodi razvijejo korenine. Nove liste Micansa lahko posadimo in naredimo novo rastlino ali zgostimo obstoječo. Ni ga čez Micansa!

Premer lončka: 12 cm,

Višina rastline z lončkom: 20 cm.

Na zalogi

Nega Philodendrona Micans

 

Izbira prostora

Najbolje uspeva v bližini vzhodnega ali severnega okna. Kot viseča rastlina najbolje izgleda v visečem lončku ali na polici.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo. Direktno opoldansko sonce ga lahko poškoduje.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti. Pršenje ni priporočljivo.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Vse o zalivanju si preberi v našem  članku.

 

Toksičnost

Je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.