Pilea (M)

13.00 

Pilea (M)

13.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Pilea je ena izmed najbolj popularnih sobnih rastlin zaradi enostavne nege, ne toksičnosti in vesoljskega izgleda. Ima mnogo imen kot npr. kitajski dolar in poprovkasta rastlina. Obožuje svetle prostore z direktno sončno svetlobo, proti kateri se tudi zelo rada nagiba. V temnih prostorih se ne počuti dobro, v kombinaciji s premočeno zemljo pa bo obsojena na smrt. Bolj vas bo vesela, če jo zalivate manj, kot ostale sobne rastline. Ena izmed posebnosti te rastline je, da se zelo hitro množi z majhnimi poganjki za prijatelje.

Premer lončka: 12 cm
Višina rastline: 20 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Pileje

Izbira prostora

Všeč ji bo okenska polica ali prostor na dobro osvetljeni pisarniški mizi. V temnih prostorih je obsojena na smrt.

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru tudi z direktno sončno svetlobo.

Zračna vlažnosti

Uspeva pri povprečni zračni vlažnosti.

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja skoraj popolnoma izsuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Toksičnost

Ni toksična.

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.