Plerandra elegantissima – Aralija (L)

17.00 

Plerandra elegantissima – Aralija (L)

17.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Plerandra elegantissima ali Sheflera elengatisima spada pod družino Araliaceae in naravno biva v Novi Kaledoniji. Ima narezljane liste podobne kakšnemu javorju in zraste v veliko drevo, v naravi tudi do 15 m. Je ena izmed tistih sobnih rastlin, ki jo danes bolj redko opazimo, zagotovo pa jo je poznala tvoja babica. Je ne zahtevna in odlično čisti zrak.

 

Premer lončka: 17 cm
višina rastline: 50 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Plerandre Elegantissime

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z malo direktne svetlobe ali bolj senčno lego.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlažnost, če pa se konice listov sušijo predlagamo, da povišate vlago.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in hranilno zemljo. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Za to rastlino je primerna Mešanica zemlje za sobne rastline in Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'M' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Rastlina je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.