Poinsettia Mars Pink – Božična zvezda (M)

8.00 

Poinsettia Mars Pink – Božična zvezda (M)

8.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Poinsettia Mars Pink je rozasto obarvana božična zvezda, ki ti bo popestrila praznike in prostor. Seveda božična zvezda ne bo uspevala samo v zimskem času, s pravo oskrbo lahko preživi nekaj let. Da se razvije čudovita rožnata barva mora biti rastlina od poznega popoldneva do jutra v popolni temi od začetka oktobra do konca novembra. Pokrij jo s škatlo ali postavi v temen prostor. Preostanek časa potrebuje veliko indirektne svetlobe in relativno pogosto zalivanje. Pazi samo, da rastlina ne stoji v vodi. Po “cvetenju” jo lahko obrežeš in s tem spodbudiš razvejanost in gostoto zelenja.

 

Premer lončka: 12 cm
višina rastline: 25 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z indirektno svetlobo. Oktobra in novembra mora biti vsaj 12 ur v popolni temi, pokrita s škatlo ali v temni sobi, da razvije obarvanost listov.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlažnost.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in bogato zemljo. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Priporočamo mešanico zemlje za sobne rastline, ki je ravno prav zračna in zadržuje zadostno količino vode. Da bo zalivanje rastline enostavno, priporočamo Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'M' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant. Sintetična gnojila lahko škodujejo rastlini.

 

Toksičnost

Rastlina je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.