Praprot venerini laski (Adiantum raddianum Fragrans) (M)

9.00 

Praprot venerini laski (Adiantum raddianum Fragrans) (M)

9.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Venerini laski so popularna puhasta praprot z delikatnimi zaobljenimi listki, ki ustvarjajo čudovito zeleno teksturo. Potrebuje malo višjo zračno vlago in konstantno vlažno zemljo, zato je super za terarije, steklene bučke ali svetle kopalnice in kuhinje.

Premer lončka: 12 cm

Višina rastline z lončkom: 30 cm

Na zalogi

 

Svetloba

Uspeva v senčni legi brez direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Potrebuje višjo zračno vlažnost. Postavi jo v kopalnico, kuhinjo ali v terarij. Pomaga tudi kopičenje rastlin.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in hranilno zemljo. Predlagamo ti Mešanico za praproti, ki smo jo skrbno zasnovali za potrebe rastlin, ki potrebujejo malo več vlage. Potrebuje vlažno a ne premočeno zemljo!  Po vsakem zalivanju obvezno odlijemo odvečno vodo, ki se je nabrala v okrasnem lončku. Zastajanje vode lahko povzroči gnitje korenin. Ker ne prnaša sušnih obdobij ti predlagamo uporabo Sustee merilca vlažnosti zemlje v 'M' velikosti.

 

Gnojenje

V času rastli (od pomladi do jeseni) priporočamo, da rastlino mesečno gnojite z naravnim gnojilo. Mi uporabljamo Organics Nutrients Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Ni toksična, odlična za terarije.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.