Raphidophora Decursiva (Philodendron Dragon Tail) (M)

17.00 

Raphidophora Decursiva (Philodendron Dragon Tail) (M)

17.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Raphidophora Decursiva ali drugače tudi Philodendron Dragon Tail je posebna tropska rastlina s temno zelenimi gladkimi listi. Zaradi zarez v listih spominja na Monstero, zato je včasih označena tudi pod imenom Monstera Decursiva. Je vzpenjalka in zato potrebuje primeno oporo iz kokosovih vlaken li šotnega mahu, lahko pa jo pustimo da leze horizontalno. Je zelo odpustljiva in preživi zelo širok spekter pogojev, zato je primerna za začetnike in tiste, ki negi ne želijo posvetiti veliko časa.

 

Premer lončka:  12 cm,

Višina rastline z lončkom:  30 – 40 cm.

Na zalogi

Nega Raphidophore Decursive

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti, nič pa se ne pritožuje nad pršenjem.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Vse o zalivanju sobnih rastlin si preberi tukaj.

 

Toksičnost

Je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.