Rhipsalis Elliptica (L)

29.00 

Rhipsalis Elliptica (L)

29.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Rhipsalis Elliptica je neuničljiva viseča rastlina, z mesnatimi listi unikatne oblike.  Obožuje sonce, ki ji liste obarva roza in zelo zračno zemljo, kot je naša zemlja za kaktuse in sukulente. Za razliko od ostalih kaktusov in sukulent Rhipsalis raste v tropskem gozdu in ima rada relativno vlažno zemljo, ki se mora med zalivanji malo izsušiti. V idealnih pogojih te bo nagradila tudi s cvetovi, ki ostanejo zelo dolgo.

 

Premer lončka: 14 cm,

Višina rastline z lončkom: 30 cm.

Na zalogi

Nega Rhipsalisa

 

Izbira prostora

vesela bo prostora z veliko svetlobe.

 

Svetloba

Potrebuje veliko svetlobe, lahko tudi nekaj direktne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Všeč ji je povprečna ali malo višja zračna vlažnost.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za kaktuse in sukulente je najbolj primerna za to rastlino!

Vse o zalivanju si preberi v našem  članku.

 

Toksičnost

je toksična

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields