Sansevieria ‘Micado’ (S)

8.00 

Sansevieria ‘Micado’ (S)

8.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Sansevieria ali taščin jezik je klasična rastlina, ki je prilagojena na širok spekter pogojev in je zato kraljica med neuničljivimi rastlinami. Ta vrsta ‘Micado’ ima malo drugačne okrogle sulčaste liste z tigrastim vzorcem. Njeni mesnati suličasti listi shranjujejo dovolj vode, da brez zalivanja zdrži zelo dolgo. Poleg neuničljivosti je znana tudi po čiščenju zraka in dekorativnih vzorcih, ki popestrijo vsak prostor. Je ena izmed tistih rastlin, ki uživajo v zanemarjanju! Najpogostejša napaka pri negi te rastline je, da se jih prehitro presadi v prevelik lonec. Raje so ukoreninjene in zalite, ko je zemlja poponoma suha!

Premer lončka: 6 cm
višina rastline: 20 cm

Na zalogi

 

Svetloba

Prilagojena je tudi na najbolj temne prostore, vendar raste hitreje na svetlobi.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlaga.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Ne zameri, če jo kdaj pozabimo zaliti ali jo kdaj zalijemo preveč. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Je toksična ob zaužitju.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.