Saxifraga stolonifera ‘Tricolor’ – strawberry begonia (baby)

8.00 

Saxifraga stolonifera ‘Tricolor’ – strawberry begonia (baby)

8.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Saxifraga stolonifera ‘Tricolor’ ali drugače tudi jagodna begonija ne spada med begonije, tako ime je dobila samo zaradi podobnega izgleda listov. Zakaj ravno jagodna? Ker so njeni listi obarvani kot jagodni sladoled in tako kot jagode razvije dolge vitice iz katerih zraste nova rastlina. Lahko si predstavljaš, da je tako zelo enostavna za razmnoževanje ali zgoščevanje rastline. Lahko jo pustimo visečo ali pa vejice speljemo po zemlji, da postane bolj gosta. Če se redno sonči na kakšni okenski polici bo njena rožnata barva bolj izrazita. Je tudi ne toksična, ampak slabšega okusa kot jagodni sladoled, zato zaužitja ne priporočamo.

 

Premer lončka: 6 cm
višina rastline: 10 cm

Več o negi Alocasie Azlanii si preberi spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Nega Saxifrage stolonifera 'Tricolor'

 

Izbira prostora

Je zelo povprečna rastlina, kar se tiče nege in pozicije v prostoru. Ker je viseča rastlina predlagamo svetlo lego na kakšni polički ali visečem lončku.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z nekaj direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši, vendar se nikoli ne sme popolnoma posušiti, saj ne prenaša suše. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Ni toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields