Ni na zalogi

Schefflera arboricola variegata – Šeflera (M)

10.00 

Schefflera arboricola variegata – Šeflera (M)

10.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Shefflera Melanie je kultivirana vrsta popularne drevesaste šeflere. Ima čudovito rumenozeleno variegacijo na gladkih zelenih listih. Odrasla rastlina lahko zraste v veliko drevo in čudovito popestri prostor. Prilagojena je na širok spekter pogojev, saj tolerira direktno svetlobo, senco in ne zameri če je kdaj preveč ali premalo zalita. Je odlična izbira za začetnike.

Premer lončka: 13 cm
višina rastline: 30-40 cm

Več o negi Šeflere si preberite spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Šeflere

 

Izbira prostora

variegirana Šeflera potrebuje mesto blizu vzhodnega, zahodnega ali južnega okna. Vredu se počuti v pol senci z blagimi sončnimi žarki. Zaradi načina rasti jo uporabljamo kot centralno postavljeno rastlino, manjše pa izgledajo odlično na centru mizice ali na polici.

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z malo direktne svetlobe ali bolj senčno lego.

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlažnost.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in hranilno zemljo. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Za to rastlino je primerna Mešanica zemlje za sobne rastline in Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'M' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Rastlina je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0