Schismatoglottis wallichii (L)

24.00 

Schismatoglottis wallichii (L)

24.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Schismatoglottis wallichii je očarljiva rastlina s temno zelenimi listi in srebrnimi linijami, ki jih je naslikala narava. Všeč je tudi ne poznavalcem rastlin, saj jasno sporoči kdaj jo je potrebno zalit s povešenimi listi. Je blago toksična ob zaužitju zato predlagamo lego na kakšni dvignjeni površini, kamor otroci ne dosežejo. Rastlina je že precej velika in v istem loncu je posajenih več rastlin za bujen tropski efekt.

 

Premer lončka: 14 cm,

Višina rastline z lončkom: približno 35 do 45 cm.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Schismatoglottis wallichii nega

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti, vendar ji bo koristila tudi malo višja zračna vlažnost, saj s tem odganjamo škodljivce.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Substrat mora biti zračen in ne sme zadrževati preveč vode.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline ali mešanica zemlje za aroide sta najbolj primerni za to rastlino!

 

Gnojenje

Rastlino gnojimo mesečno v obdobju rasti (od pomladi do jeseni) z naravnim gnojilom. Prekomerno gnojenje lahko škoduje rastlini! Mi priporočamo Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Je toksična ob zaužitju. Predlagamo, da jo postavite na nedosegljivo mesto, kamor hišni ljubljenčki in majhni otroci ne dosežejo.

Več o toksičnosti rastlin si lahko preberete v članku: Toksičnost nekaterih sobnih rastlin

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.