Scindapsus ‘Moonlight’ (M)

15.00 

Scindapsus ‘Moonlight’ (M)

15.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Scindapsus Moonlight

Scindapsus Moonlight je svetlejši brat Scindapsusa Treubii dark form. Ima srebrno zelene gladke liste, ki se na svetlobi bleščeče posvetijo. Rastlina je presenetljivo enostavna za oskrbo in je bolj počasi rastoča v primerjavi z bolj dosegljivimi Scindapsusi. Če želite spodbuditi velikost listov ga povzpnite po opore iz šotnega mahu ali kokosove šote. Če boste oporo redno vlažili, se bodo korenine oprijele opore in novi listi bodo večji, tudi do 30 cm.

Premer lončka: 12 cm,

Višina rastline z lončkom: 25 – 35 cm.

Na zalogi

Nega Scindapsusa Moonlight

 

Rad preživlja čas na svetli polički.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v prostoru z nekaj ur direktne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni ali malo višji zračni vlažnosti. Lahko pršimo.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Vse o zalivanju si preberi v našem  članku.

 

Toksičnost

Je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0