Sobna trta – Cissus Ellen Danica (L)

26.00 

Sobna trta – Cissus Ellen Danica (L)

26.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Cissus

Cissus je tropska vzpenjala iz Južne Amerike. Zelo rada se vzpenja po opori, da lahko poudari svoje čudovite liste. Zaradi podobnnega izgleda ji nekateri rečejo tudi miniaturna sobna trta. Odrasla rastlina celo razvije plode, ki so zelo podobni grozdju. Je ne toksična in zato ne bo povzročala težav ob zaužitju.

 

Premer lonca: 19 cm

Višina rastline z loncem: 45 cm

Več o negi cissusa si preberite spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Cissusa

 

Izbira prostora

Poiščite ji mesto v svetlem prostoru, ki bo dovolj veliko za njene bogate liste. Obožuje bližino vzhodnega, južnega ali zahodnega okna. Vredu se bo počutila tudi v senčni legi.

 

Svetloba

Najraje ima zelo svetel prostor z malo direktne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Pogostost zalivanja je odvisna od okoljskih dejavnikov, kot je svetloba, temperatura in vlažnost zraka, itd. Rastline ne zalijte, dokler se zemlja ne izsuši. Načeloma bo v poletnem času rastlino protrebno zalivati vsaj še 1x več, kot v zimskem času. Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

 

Gnojenje

Rastline obožujejo naravna gnojila. Ker s sintetičnimi gnojili hitro poškodujemo njene korenine, vam predlagam naravno gnojilo Big plant ali Big Start, ki bo rastlini povišal odpornost in rast.

 

Toksičnost

Je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.