Špargljeva praprot (Asparagus ‘Myriocladus’) (M)

6.00 

Špargljeva praprot (Asparagus ‘Myriocladus’) (M)

6.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Vsak potrebuje malo zelenega puhka v življenju. Ta praprot je doma v senčnih legah Afrike. Špargljeva praprot ima posebne puhaste liste, ki izgledajo bolj, kot kakšni zeleni oblački. Ni tipična praprot in v primerjavi z drugimi bolj odpustljiva glede nege. Odlična je za bolj temne kotičke, saj ji direktna sončna svetloba lahko škodi. Za boj s plenici se je oborožila z ostrimi trnji, zato raje umaknite stran od domačih plenilcev. Sadeži, ki se v notranjih prostorih sicer redko pojavijo, so toksični!

Premer lončka: 12 cm
Višina rastline: 35 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Špargljeve praproti

 

Izbira prostora

Ne mara direktne svetlobe, zato ga raje umaknite v senčno lego na kakšen podstavek, polico,... kopalnice in kuhinjski pult je raj za praprot.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v srednje svetlem prostoru, tolelira pa tudi bolj temne prostore.

 

Zračna vlažnosti

najbolje se počuti v prostoru z malo višjo zračno vlažnostjo.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Po vsakem zalivanju iz okrasnela lončka odstranimo odvečno vodo, saj s premočeno zemljo tvegamo gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli. Če hitro pozabiš na zalivanje rastlin ali te skrbi, da še nimaš občutka za to rastlino, ti priporočamo merilec vlažnosti zemlje Sustee v velikosti 'M'.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Za hitro in zdravo rast priporočamo mesečno gnojenje z naravnim gnojilom. Mi prisegamo na Organics Nutrients Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Njeni sadeži so toksični!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.