Spathiphyllum (L)

24.00 

Spathiphyllum (L)

24.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Spathiphyllumje zelo popularna sobna rastlina, ki jo je najverjetneje imela tudi tvoja babica. Ima dolge bleščeče zelene liste in bele cvetove. Je relativno enostavna za oskrbo in idealna izbira tudi za bolj temne kotičke, kjer sicer raste počasneje. Je predstavnica kluba rastlin, ki čistijo zrak vseh škodljivih toksinov. Je blago toksična in lahko povzroči težave ob užitju, zato predlagamo, da jo postaviš na kakšno nedosegljivo knjižno polico ali podstavek.

Premer sadilnega lončka: 17 cm
Višina rastline z loncem: 80 cm

Samo še 1 na zalogi

 

Svetloba

Najbolje uspeva v srednje svetlem prostoru, ampak ji tudi malo temnejši kotički ne škodijo.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v prostoru s povprečno zračno vlažnostjo.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Po vsakem zalivanju iz okrasnela lončka odstranimo odvečno vodo, saj s premočeno zemljo tvegamo gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli. Če hitro pozabiš na zalivanje rastlin ali te skrbi, da še nimaš občutka za to rastlino, ti priporočamo merilec vlažnosti zemlje Sustee v velikosti 'M'.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Za hitro in zdravo rast priporočamo mesečno gnojenje z naravnim gnojilom. Mi prisegamo na Organics Nutrients Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Blago toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.