Ni na zalogi

Stephania erecta – set za gojenje z gomoljem (S)

29.00 

Stephania erecta – set za gojenje z gomoljem (S)

29.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Stephania erecta biva na Tajskem v toplem, vlažnem in svetlem okolju. Je relativno nova na evropskem trgu sobnih rastlin in zelo atraktivna zaradi unikatne rasti in okroglih zelenih listkov, ki zgledajo precej vesoljski.  Poleg gomolja prejmete paketek z našo mešanico zemlje, ki je primerna za vzgojo Stephanie erecte in kratka navodila. Vse o tem kako posaditi gomolj in vzgojiti rastlino si lahko preberete tudi spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Velikost gomolja: 4 - 5 cm

Kako vzgojimo Stephanio erecto iz gomolja:

1. Gomolj namoči v mlačni vodi za približno 24 ur.

2. Gomolj posadi v sadilni lonček z luknjami na dnu, za dobro dranažo. Lahko uporabiš priloženo zemljo. V zemlji naj bo od 25 - 50 % gomolja.

3. Posajen gomolj dobro zalij, dokler voda ne priteče skozi luknjice v sadilnem lončku.

4. Da rastlina vzklije potrebuje topel in svetel prostor in malo višjo zračno vlažnost. Čez približno 1 mesec se pojavijo prvi listi.

 

Svetloba

Obožuje svetle prostore z nekaj direktne svetlobe. Če ne dobi dovolj svetlobe bo njena rast razpotegnjena.

Zračna vlažnosti

Uspeva v zrčni vlažnosti nad 50 %.

Zemlja in zalivanje

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Pozimi zalivamo še enkrat manj kot poleti v času rasti.

Gnojenje

Za hitro in zdravo rast priporočamo mesečno gnojenje z naravnim gnojilom. Mi prisegamo na Organics Nutrients Big Plant gnojilo.

Toksičnost

Je toksična za živali in ljudi!

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0