Strelitzia Reginae (M)

10.00 

Strelitzia Reginae (M)

10.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Strelitzia Reginae je ženska različica popularnega Nicolaja. Je hitro rastoča rastlina z velikimi listi, ki obožuje svetle prostore. Za razliko od kralja, je kraljica manjša, z bolj ošiljenimi listi in čudovitimi oranžnimi cvetovi, ki izgledajo kot glave tropskih ptic. Ker je rastlina odrasla je bolj trdoživa in odporna na kakšno sušno obdobje, zato si drznem trditi, da je primerna za začetnike.

 

Premer lončka: 12 cm

Višina rastline z loncem: 35 cm

Samo še 1 na zalogi

Izbira prostora

Popestri vsak svetel prostor! Njena prednost je pokončna in ozka rast, zato zavzame le malo talne površine.  Najbolje bo uspevala v bližini velikega okna obrnjenega na južno stran. V poletnem času, ko so zunanje temperature nad 15 stopinj, jo lahko preselite ven v senčno lego.

 

Svetloba

Najbolj uspeva v prostoru z veliko svetlobe, preživi pa tudi temnejša mesta, kjer raste počasneje.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Pozimi zalivamo še enkrat manj kot poleti v času rasti. Strelitzije rastejo hitro in potrebujejo redno gnojenje z namenskim gnojilom. Raje gnojite večkrat s polovično dozo, kot je sicer priporočeno.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Za hitro in zdravo rast priporočamo mesečno gnojenje z naravnim gnojilom. Mi prisegamo na Organics Nutrients Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Je toksična ob užitju.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

Preveri še ostalo ponudbo rastlin velikank kot so: Ficus Lyrata , Philodendron Plowmanii 

...

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields