Sustee merilec vlažnosti zemlje (S, M, L)

6.00 8.00 

Sustee merilec vlažnosti zemlje (S, M, L)

6.00 8.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Imaš težave s prepogostim zalivanjem ali z ovenelimi rastlinami? Mogoče boš med počitnicami zaupal/a rastline nekomu drugemu? Za zdravo rast rastline je pogostost zalivanja zelo pomembna in je odvisna od večih dejavnikov v prostoru, zato zalivanje “po urniku” ni primerna. Če rastline zalivamo prepogosto in preveč lahko pride do gnitja korenin in v nadsprotnem primeru se lahko rastlina popolnoma izšuši.  Izogni se težavam z Sustee merilcem vlažnosti, ki ti z barvo sporoči kdaj je rastlino potrebno zalit. Izbiraš lahko med tremi različnimi velikostmi in belo ter zeleno barvo.

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Katero velikost naj izberem?

S : Primerno za rastline, ki so posajene v lončku z manj kot 9 cm premera.

M : Primerno za rastline, ki so posajene v lončku s premerom med 9 in 18 cm.

L : Primerno za rastline, ki so posajene v lončku s več kot 18 cm premera.

 

Katero barvo naj izberem?

Izbiraš lahko med belo in zeleno barvo. Opažamo, da bela barva izgleda manj opazno pri stebelnih rastlinah, kot so Fikusi, Monstere, Syngoniumi, taščini jeziki, različne palme in podobne, ki niso košate na spodnjem delu rastline. Zelena pa izgleda odlično in manj vpadljivo v praprotih, gostih visečih rastlinah kot so nekateri svetli Epipremnumi, ipd.

Kako uporabim Sustee merilec?

1. Vstavi Sustee merilec v lonec z rastlino, da je zgornji sloj zemlje med  ▼▲ oznakami.

2. Rastlino enakomerno zalij. Barva merilca se v nekaj minutah (20-30) spremni iz bele v modro

3. Če je merilec obarvan modro je zemlja dovolj vlažna. S tem, ko se zemlja izsuši tudi barva postopoma zbledi v belo. Takrat vemo, da je rastlino potrebno zalit.

Modra dovolj vode v zemlji
Bela zalij rastlino.

Kako Sustee merilec deluje?

Merilec Sustee meri pF oz. napor, ki ga rastlina porabi, da vsrka vodo iz zemlje. Visok pF pomeni, da rastlina porabi veliko napora, da bi vsrkala vodo iz zemlje. To je znak, da je zemlja suha. Nizek pF pomeni, da ima rastlina zadostno količino vode, saj za porabi malo napora, da vsrka vodo. Sustee je oblikovan tako, da spreminja barvo iz bele na modro pri idealni vlažnosti zemlje.
“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0