Syngonium Batik (M)

19.00 

Syngonium Batik (M)

19.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Syngonium Batik je eden izmed najlepših redkih syngoniumov. Temno zeleni listi so poslikani s svetlimi venami. Rad se vzpenja po opori, če ga pa pustiš visečega, bojo listi vedno manjši. Lahko ga obrezuješ in tako nadzoruješ njegovo rast in ga zgostiš. Je hitro rastoč in ni zahteven. S povešenimi listi opozori, da je žejen in preživi širok spekter svetlobnih pogojev.

 

Premer lončka: 12 cm

Višina rastline z lončkom: 30 cm

Več o negi Syngoniuma si preberite spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Syngoniuma

 

Izbira prostora

Syngonium izgleda najlepše na kakšni knjižni polici delovni mizi ali omarici. Primeren je za prav vse svetle prostore.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru, tudi nan direktni svetlobi. Več kot dobi svetlobe več variegacije bo rastlina razvila in ohranila.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlažnost.

 

Zemlja in zalivanje

Načeloma ne komplicira. Potrebuje pa zračno in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Več o zalivanju rastlin si preberite tu.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Je toksična!

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.