Vanilija – Vanilla planifolia (L)

22.00 

Vanilija – Vanilla planifolia (L)

22.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Vanilija oz.Vanilla planifolia je spektakularna rastlina z mesnatimi listi in dišečimi cvetovi, ki nas lahko presenetijo poleti. Doma je v Mehiki in Srednji Ameriki in spada med orhideje. Obožuje nekaj ur svetlobe npr. na vzhodnem ali zahodnem oknu in zalivanje, ko se zemlja skoraj popolnoma izsuši. V substratu potrebuje borovo lubje, ki zagotavlja drenažo in zdrave ter močne korenine. Lahko jo pustiš, da visi iz visečega lončka ali ji nameniš oporo.

Premer lončka: 15 cm

Višina rastline z lončkom: 35-45 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Vanille planifolije

 

Izbira prostora

Najbolj ji bo vseč kopalnica ali kuhinja z oknom na vzhod ali zahod. Ni preveč občuljiva zato lahko izberš tudi kakšno drugo mesto.

 

Svetloba

Potrebuje veliko indirektne svetlobe, do 3 ure direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v zračni vlažnosti nad 40%.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Pozimi zalivamo še enkrat manj kot poleti v času rasti.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za aroide je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.