Ni na zalogi

x Pachyveria ‘Rosy Crow’

9.00 

x Pachyveria ‘Rosy Crow’

9.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

x Pachyveria ‘Rosy Crow’

x Pachyveria ‘Rosy Crow’ ima božanske mesnate liste rastoče v obliki rozete. Na listih se prelivajo različni zeleni in pastelno vijolični odtenki proti konicam. Izgled,a kot kakšna rastlina iz čarobnega gozda, drugače pa biva v bolj sušnih območjih osrednje in južne Amerike. To pomeni, da je ne smemo pogosto zalivati in da potrebuje ogromno svetlobe. Če ne dobi dovolj svetlobe se raztegne v stožasto obliko. Zalijemopa , ko se listi že vidno zgubajo. Je precej velika v primerjavi s podobnimi sukulentami in super začetniška rastlina. x Pachyveria ‘Rosy Crow’  nam je všeč tudi zaradi enostavnega in zabavnega razmnoževanja. Mesnate liste lahko ločite od stebla rastline in ukoreninite tako, da ga položite na vlažen perlit alizemljo. Čez čas ven prikuka miniaturna sukulenta.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Premer lončka: 13 cm

Velikost rastline: 20 cm

Nega x Pachyveria 'Rosy Crow

Izbira prostora

Zaradi ne toksičnosti in super izgleda so primerne za otroške sobice, okenske police v dnevni sobi, pisarni ali spalnici. Predlagamo lego v bližini okna, ki je obrnjen na južno ali vzhodno stran.

Svetloba

Najbolje uspeva v zelo svetlem prostoru, na okenski polici z malo direktnih žarkov. Poleti je bolje, da jo malo umaknemo stran od direktne svetlobe, saj lahko tudi njo ožge.

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

Zemlja in zalivanje

Pogostost zalivanja je odvisna od okoljskih dejavnikov. Predlagamo, da se orientirate na nagubanost listov. Ko so ti mehkejši rastlino dobro zalijete. Načeloma bo v poletnem čsu rastlino protrebno zalivati vsaj še 1x več, kot v ziimskem času. Na to najbolj vpliva količina svetlobe. Pomembno je, da izberete zelo zračno zemljo, kot je naša mešanica za kaktuse in sukulente. Če rastlino zalivamo prepogosto lahko zgnije.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za kaktuse in sukulente je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Gnojenje

x Pachyveria 'Rosy Crow je počasi rastoča in ne potrebuje veliko gnojenja. Ker s sintetičnimi gnojili hitro poškodujemo njene korenine, vam predlagam naravno gnojilo Big plant ali Big Start, ki bo rastlini povišal odpornost in rast.

Toksičnost

NI toksična.

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0