Yucca elephantipes (XL)

75.00 

Yucca elephantipes (XL)

75.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Yucca ali po domače juka je trdoživa palma z močnimi ošiljenimi listi na olesenelem deblu. Je zelo prilagodljiva na širok spekter pogojev, idealna pa je direktna svetloba z zalivanjem, ko se zemlja popolnoma posuši. Če jo boš postavil/a na bolj temno mesto jo bo potrebno zelo zelo malo zalivati, saj ima raje sušo, kot premočeno zemljo. V loncu so posajene tri rastline, ki rastejo pokončno, zato ne bo vzela veliko prostora. Rastlino se lahko obrezuje, sicer pa ni hitro rastoča.

 

Premer lončka: 24 cm

Višina rastline z loncem: 135 cm

Samo še 1 na zalogi

 

Svetloba

Potrebuje veliko indirektne svetlobe! V temnejših prostorih se mora zemlja popolnoma izsušiti pred ponovnim zalivanjem.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Pozimi zalivamo še enkrat manj kot poleti v času rasti.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Za hitro in zdravo rast priporočamo mesečno gnojenje z naravnim gnojilom. Mi prisegamo na Organics Nutrients Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Je toksična ob užitju.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields