Zamioculcas zamiifolia Midori (L)

32.00 

Zamioculcas zamiifolia Midori (L)

32.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Zamioculcas Zamiifolia

Neuničljiva ZZ je rastlina, ki bo uspevala v skoraj vseh pogojih. Navajena je tudi sušnih obdobij in senčne lege. Skoraj bi lahko rekli, da uživa v zanemarjanju, saj se ne bo pritoževala, če jo pozabimo zaliti ali če ne dobi dovolj svetlobe. Je super rastlina za začetnike ali tiste, ki ne uživajo v zalivanju in negovanju rastlin, vendar si vseeno želite veliko zeleno rastlino. To ni čisto običajna ZZ rastlina, to je Midori z okroglimi listi in kompaktnejšo rast.

Premer lonca: 19 cm

Višina rastline z loncem: 45- 55cm

Več o negi  Zamioculcas zamiifolia si preberite spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Nega Zamioculcas Zamiifolia

Izbira prostora

Odlična izbira za pisarne, saj odlično prečiščuje zrak in ne bo zamerila, če je med dopustom ne zalijete. Praktičo ni prostora v katerem ne bi uspevala, dokler ima prostor vsaj en vir svetlobe.

Svetloba

Primerna je za najtemnejše prostore, ki imajo vsaj kakšen vir svetlobe. Uspeva v senčnih in sončnih legah z direktno svetlobo, kjer raste veliko hitreje.

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

Zemlja in zalivanje

Pogostost zalivanja je odvisna od okoljskih dejavnikov, kot je svetloba, temperatura in vlažnost zraka, itd. Rastline ne zalijte, dokler se zemlja ne izsuši. Načeloma bo v poletnem času rastlino protrebno zalivati vsaj še 1x več, kot v zimskem času. Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Načeloma je ta rastlina navajena sušnih obdobij 😉

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Gnojenje

Crassula ne potrebuje veliko gnojenja. Ker s sintetičnimi gnojili hitro poškodujemo njene korenine, vam predlagam naravno gnojilo Big plant ali Big Start, ki bo rastlini povišal odpornost in rast.

Toksičnost

Je toksična.

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields