Zemlja za aroide (3L ali 10 L)

5.50 14.00 

Zemlja za aroide (3L ali 10 L)

5.50 14.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Ta mešanica je popolna izbira za tvoje aroide, kot so Monstere, Philodendroni, syngoniumi in Anthuriumi. Prava izbira zemlje je ključna za zdravje in rast aroidov, ki potrebujejo Sestavljena je iz  kokosove šote, bele šote, perlita, vulkanske gline, oglja in lubja. Ta skrbno zasnovana mešanica izboljšuje zdravje rastline, preprečuje gnitje korenin, je zračna in hranilna.

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Količina mešanice: 3 L ali 10 L

100% naraven substrat

Ročno mešan substrat

 

Poreklo: Slovenija

Sestava:

-Kokosova šota

Hranilna in zračna šota je osnova za mešanico substratov. Vsebuje polno mikro hranil, ki so pomembne za rast in zdravje rastlin.

- Bela šota

Šota je naravni material, in sicer je to delno kompostiran šotni mah. Nima hranilne vrednosti za rastline, ima pa odlično lastnost, da zadržuje vodo in gnojila ter ju postopoma sprošča.

- Vulkanska glina

Vulkanska glina ali pomice so produkt eksplozivnih vulkanski izbruhov, ki nastajajo zaradi nasilnega širjenja plinov, raztopljene lave. Zadržuje vlago in hranila v substratu.

- Perlit

Perlit je naravni ekološki dodatek nastal iz vulkanske kamnine. Je porozen in lahek in je ključen elemnt v mešanici, saj preskrbuje korenine z zrakom in vodo. Substrat s perlitom je po popolni izsušitvi tudi lažje navlažiti, saj zaradi svoje poroznosti dobro zadržuje vodo. Je kemično nevtralen in ztmanjšuje osebnost soli v substratu.

- Kompost

Kompost je odlično gnojilo in izboljševalec strukture zemlje. Je pomembern dodatek k mešanici zemlje, saj pripomore k zdravi rasti rastlin.

- Lubje

Lubje doda zemlji zračnost. Večji koščki v substratu spodbujajo zdravo rast korenin in jih naredijo močnejše. Prav tako zadržuje nujno potrebna hranila.

- Aktivno oglje

Oglje shranjuje hranila v substratu in povečuje izkoristek hranil. Prav tako veže in pretvori škodljive toksine, ki lahko poškodujejo rastlino. Z uporabo oglja lahko privarčujemo pri gnojenju.

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.