Zemlja za kaktuse in sukulente (3L)

5.50 14.00 

Zemlja za kaktuse in sukulente (3L)

5.50 14.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Prava izbira zemlje je ključna za zdravje in rast rastline. Zato smo pripravili našo mešanico zemlje, ki je primerna za večino kaktusov in sukulent oz. rastlin, ki uspevajo v sušnem okolju in ne marajo mokrih korenin. Sestavljena je iz  šote, perlita, vulkanske gline in majhnih rečnih prodnikov. Ta skrbno zasnovana mešanica izboljšuje zdravje rastline, preprečuje gnitje korenin, je zračna in hranilna.

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Količina mešanice: 3 L

Poreklo: Slovenija

Sestava:

-30% šote

Hranilna in zračna šota je osnova za mešanico substratov. Vsebuje polno mikro hranil, ki so pomembne za rast in zdravje rastlin.

-20% vulkanske gline

Vulkanska glina ali pomice so produkt eksplozivnih vulkanski izbruhov, ki nastajajo zaradi nasilnega širjenja plinov, raztopljene lave. Zadržuje vlago in hranila v substratu.

-30% perlita

Perlit je naravni ekološki dodatek nastal iz vulkanske kamnine. Je porozen in lahek in je ključen elemnt v mešanici, saj preskrbuje korenine z zrakom in vodo. Substrat s perlitom je po popolni izsušitvi tudi lažje navlažiti, saj zaradi svoje poroznosti dobro zadržuje vodo. Je kemično nevtralen in ztmanjšuje osebnost soli v substratu.

-20 % rečnih prodnikov

Rečni prodniki pripomorejo k zračnosti substrata in dranaži.

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.