Zemlja za sobne rastline (3L ali 10L)

4.50 12.00 

Zemlja za sobne rastline (3L ali 10L)

4.50 12.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Prava izbira zemlje je ključna za zdravje in rast rastline. Zato smo pripravili našo mešanico zemlje, ki je primerna za večino sobnih rastlin; Monstere, Philodendrone, Syngoniume, Hoye, Epipremnume, Alocasie, Ficuse in še več. Sestavljena je iz kokosove šote, perlita, lubja, komposta in malo oglja. Ta skrbno zasnovana mešanica izboljšuje zdravje rastline, preprečuje gnitje korenin, je zračna in hranilna.

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Količina mešanice: 3 L ali 10 L

Poreklo: Slovenija

Lastnosti: 

  • pH: 5.0 do 6.8
  • 100% naravno

Sestava:

-30% kokosove šote

Kokosova šota je čudovit naravni substrat, ki se ne "zbije". Substrat je zračen in poln mikro hranil, ki spodbujajo zdravo rast. Vpije 10x več vode, kot je njegova teža, a zaradi strukture ohranja našo mešanico rahlo in zračno.

-30% lubja

Lubje doda zemlji zračnost. Večji koščki v substratu spodbujajo zdravo rast korenin in jih naredijo močnejše. Prav tako zadržuje nujno potrebna hranila.

-25% perlita

Perlit je naravni ekološki dodatek nastal iz vulkanske kamnine. Je porozen in lahek in je ključen elemnt v mešanici, saj preskrbuje korenine z zrakom in vodo. Substrat s perlitom je po popolni izsušitvi tudi lažje navlažiti, saj zaradi svoje poroznosti dobro zadržuje vodo. Je kemično nevtralen in ztmanjšuje osebnost soli v substratu.

-10 % komposta

Kot naravno gnojilo obogati mešanico z organskimi snovmi, ki hranijo rastline z vsemi mikro- in makro- hranili. Mikroorganizmi izboljšujejo zdravje rastlin, saj preprečujejo rast patogenih glivic in bakterij.

- 5% oglja

Oglje shranjuje hranila v substratu in povečuje izkoristek hranil. Prav tako veže in pretvori škodljive toksine, ki lahko poškodujejo rastlino. Z uporabo oglja lahko privarčujemo pri gnojenju.

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0