Šotni mah (Sphagnum moss)

8.00 

Šotni mah (Sphagnum moss)

8.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Šotni mah je super substrat za ukoreninjanje potaknjencev, za izdelavo podpornih stebrov za plezalke in kot substrat za nekatere rastline kot so orhideje in še več. Uporabljamo ga zaradi sposobnosti zadrževanja vlage. Naš visokokakovosten mah je pridelan na trajnosten način. Vlakna so daljša kot običajno, kar olajša delo z njim in manj se smeti. Nudimo pakiranje po 100g.

Na zalogi

Neto količina v posameznem pakiranju: 100g

Poreklo: Čile

Lastnosti: 

  • nevtralen pH
  • brez kemikalij in dodatkov
  • 100% naravno
  • očiščen tujkov

Uporaba:

-Ukoreninjanje potaknjencev s šotnim mahom:

Primerno količino šotneha mahu namočite, pustite nekaj minut in nato ožemite, da se izloči odvečna voda. Mah postavite v zaprto posodico ali plastično vrečko in vanj zavijte dele potaknjencev iz katerih pričakujete korenine. Po potrebi dodajte vodo, če se mah sčasoma posuši.

-Ukerinjanje plezalk z metodo "air layering": 

Nekatere bolj redke plezalke razmnožujemo z metodo "air layering". Za rastlino je ta metoda najmanj stresna, zato je največ možnosti, da potaknjenec preživi in se ukorenini. Kepo šotnega mahu namočimo, oženemo in ovijemo okoli kolena rastline, iz katerega pričakujemo korenine. Mah pritrdimo na rastlino z vrvico in ovijemo s plastično folijo ali odvečno vrečko, da se ne izsuši. Redno preverjamo vlažnost mahu in po potrebi dodatno navlažimo.

-Izdelava podpornih stebrov:

Uporabimo primerno visoko palico za izbrano rastlino. Namočen in ožet mah postopoma po manjših delih ovijemo okoli palice in zavežemo z naravno vrvico. Spodnji del palice ne ovijamo z mahom, saj bo zapičen v zemlji za stabilnost. Steber zapičemo v zemljo ob rastlini, ki jo ovijemo okoli stebra ter pritrdimo.

-Šotni mah kot substrat:

Šotni mah ima nevtralen pH in zato ne škoduje rastlinam. Namočen in ožet mah vstavimo v lonček za rastline in vanj posadimo rastlino brez zemlje. Dodamo dovolj mahu, da je rastlina v lončku stabilna. Mahu ne smemo možno stisniti v lonček, naj ostane zračen! Mah zadržuje veliko vode in lahko povzroči gnitje korenin. Redno preverjamo vlažnost mahu in glede na potrebe rastline navlažimo in pognojimo.

 

Opozorilo! Ker vlaga vpliva na težo mahu, lahko pride do manjšega odstopanja pri teži produkta.

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0